Vlietweg 3, Leidschendam:

Woningen voor jongeren in Leidschendam

Aan de Vliet in de gemeente Leidschendam-Voorburg ziet 1828 B.V. de kans een woongebouw te realiseren volgens het 1828-concept. De beoogde locatie is Vlietweg 3, waar nu een timmerfabriek is gevestigd. 

Status
Wibaut heeft het perceel aangekocht en werkt momenteel aan een anterieure overeenkomst met de gemeente. Het College van B&W is positief over de ontwikkeling. Op dit moment is Wibaut bezig met een participatietraject met de buurt.

Locatie
De beoogde locatie is Vlietweg 3, waar nu een timmerfabriek is gevestigd. Deze plek grenst aan de noordzijde aan de Vlietweg en aan de zuidzijde aan de Gootwetering. In de komende jaren verandert het gebied naast deze locatie ‘Overgoo’ van een gebied met kantoren en bedrijven naar een gemengd woon- en werkgebied. Hierdoor worden veel voorzieningen in de buurt van de locatie toegevoegd.

1828-concept
1828 is een uniek woonconcept gericht op jongeren tussen de 18 en 28 jaar. Het bestaat uit huurappartementen van 25 tot 50 m2 met gedeelde voorzieningen. Zoals een multimedia lounge, wasbar, sportvoorziening, gezamenlijk terras en elektrische deelauto’s. 1828 ontwikkelt dit concept momenteel in Gouda, Santpoort-Noord, Haarlem en Overveen.

Bekijk hier het filmpje waarin het 1828-concept wordt uitgelegd.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer