Vlietweg 3, Leidschendam

Woningen voor jongeren in Leidschendam

Aan de Vliet in de gemeente Leidschendam-Voorburg ziet 1828 B.V. de kans een woongebouw te realiseren volgens het 1828-concept. De beoogde locatie is Vlietweg 3, waar nu een timmerfabriek is gevestigd. 

Status
Wibaut heeft het perceel aangekocht en werkt momenteel aan een anterieure overeenkomst met de gemeente. Burgemeester en Wethouders zijn positief over de ontwikkeling en Wibaut werkt nu aan een stedenbouwkundig plan. Op dit moment is Wibaut bezig met een participatietraject met de buurt.

Locatie
De beoogde locatie is Vlietweg 3, waar nu een timmerfabriek is gevestigd. Deze plek grenst aan de noordzijde aan de Vlietweg en aan de zuidzijde aan de Gootwetering. In de komende jaren wordt het gebied naast deze locatie genaamd Overgoo veranderd van een gebied met kantoren en bedrijven naar een gemengd woon- en werkgebied. Hierdoor komen veel voorzieningen naar deze locatie.

1828-concept
1828 is een uniek woonconcept gericht op jongeren tussen de 18 en 28 jaar. Het bestaat uit huurappartementen van 25 tot 50 m2 met gedeelde voorzieningen. Zoals een multimedia lounge, wasbar, sportvoorziening, gezamenlijk terras en elektrische deelauto’s. 1828 ontwikkelt dit concept momenteel in Gouda, Santpoort-Noord, Haarlem en Overveen.

Bekijk hier het filmpje het 1828-concept wordt uitgelegd.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer