Vlietweg 3, Leidschendam:

Woningen voor jongeren in Leidschendam

Aan de Vliet in de gemeente Leidschendam-Voorburg ziet 1828 Groep de kans een woongebouw te realiseren volgens het 1828-concept. De beoogde locatie is Vlietweg 3, waar nu een timmerfabriek is gevestigd. 

Status
Wibaut heeft het perceel aangekocht en heeft de anterieure overeenkomst met de gemeente getekend. Het participatietraject met de buurt is afgerond. Het bestemmingsplan ligt vanaf 23 februari ter inzage.

Locatie
De beoogde locatie is Vlietweg 3, waar nu een timmerfabriek is gevestigd. Deze plek grenst aan de noordzijde aan de Vlietweg en aan de zuidzijde aan de Gootwetering. In de komende jaren verandert het gebied naast deze locatie ‘Overgoo’ van een gebied met kantoren en bedrijven naar een gemengd woon- en werkgebied. Hierdoor worden veel voorzieningen in de buurt van de locatie toegevoegd.

1828-concept
1828 is een uniek woonconcept gericht op jongeren tussen de 18 en 28 jaar. De vestiging in Leidschendam bestaat uit  circa 140 huurappartementen, waarvan ca. 85% sociale huur en 15% middeldure huur. Naast wonen biedt 1828 Leidschendam ook werkruimtes voor kleine en/of startende ondernemers, wonend in 1828 of daarbuiten. In het woongebouw komen ook gedeelde voorzieningen. Welke dat zijn, bepalen we samen met een woonpanel met lokale jongeren. 1828 ontwikkelt dit concept momenteel ook in Gouda, Santpoort-Noord en Haarlem.

Bekijk hier het filmpje waarin het 1828-concept wordt uitgelegd.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer