Spoorzone A1 Oost, Gouda:

woonkansen voor jongeren

Aan de Spoorzone in Gouda hebben we plannen om een woongebouw te realiseren volgens het 1828 concept: circa 240 huurappartementen met gedeelde voorzieningen specifiek gericht op jongeren tussen de 18 en 28 jaar. Het gaat om de locatie ‘A1 Oost’ in de gemeente Gouda, gelegen langs het spoor aan de Spoorzone.

Uniek woonconcept

1828 is een uniek woonconcept gericht op jongeren tussen de 18 en 28 jaar. Het bestaat uit huurappartementen van 25 tot 50 m2 met gedeelde voorzieningen. Zoals een multimedia lounge, wasbar, sportvoorziening, gezamenlijk terras en elektrische deelauto’s.

Bekijk het filmpje waarin ontwikkelaar, stedenbouwkundige en jongeren vertellen over de plannen voor 1828 Gouda:

Urgentie jongerenwoningen

De gemeente Gouda (h)erkent de noodzaak om meer woningen voor jongeren te bouwen. Daarom hebben we de kans gekregen om een plan uit te werken dat uitvoerbaar en financieel haalbaar is. Hiertoe tekenden we op 13 november 2020 een intentieovereenkomst met de gemeente Gouda.

Planning

In februari 2021 presenteerden we de plannen aan bewoners en ondernemers uit de buurt. Dit deden we samen met de ontwikkelaar van het westelijke deel van de locatie: M3 Architecten. We verwachten op korte termijn de koopovereenkomst met de gemeente Gouda te kunnen tekenen. Daarna wordt de omgevingsvergunning aangevraagd. Start bouw is dan in het tweede kwartaal van 2023. Het bestemmingsplan is onherroepelijk.

Wonen én werken

Naast wonen biedt 1828 Gouda ook compacte flexibel te huren werkplekken aan in het gebouw. Voor kleine en/of startende ondernemers, wonend in 1828 of daarbuiten. Er zijn afgesloten kantoorruimtes te huur en een vergaderruimte. Op deze manier kunnen bewoners hun netwerk vergroten én is er overdag reuring.

Goudse spoorzone

De locatie ‘A1 Oost’ is onderdeel van de Goudse spoorzone, die volop in ontwikkeling is. De spoorzone is twee kilometer lang en is de verbindende schakel tussen het stationsgebied en het historisch stadscentrum van Gouda.

Over 1828

Jongeren die interesse hebben in een woning in een 1828-vestiging kunnen zich inschrijven op www.gouda.1828.nu. Voor meer informatie over de initiatiefnemers, kijk op www.1828groep.nu.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer