Spoorzone A1 Oost, Gouda:

woonkansen voor jongeren

1828 is ons initiatief voor woonstarters. We onderzoeken de mogelijkheden om een plan te ontwikkelen voor ruim 200 appartementen in de Spoorzone: huurappartementen met gedeelde voorzieningen specifiek gericht op jongeren tussen de 18 en 28 jaar. Het gaat om de locatie ‘A1 Oost’ in de gemeente Gouda. Deze ligt langs het spoor aan de Spoorzone.

Uniek woonconcept

1828 is een uniek woonconcept gericht op jongeren tussen de 18 en 28 jaar. Het bestaat uit huurappartementen van 25 tot 50 m2 met gedeelde voorzieningen. Zoals een multimedia lounge, wasbar, sportvoorziening, gezamenlijk terras en elektrische deelauto’s. De locatie in Gouda is, naast Haarlem en Overveen, de derde plek waar invulling wordt gegeven aan het concept 1828.

Bekijk het filmpje waarin ontwikkelaar, stedenbouwkundige en jongeren vertellen over de plannen voor 1828 Gouda:

Urgentie jongerenwoningen

De gemeente Gouda onderkent de noodzaak om meer woningen voor jongeren te bouwen. Daarom krijgen we de kans om een plan uit te werken dat uitvoerbaar en financieel haalbaar is. Hiertoe tekenden we op 13 november 2020 een intentieovereenkomst met de gemeente Gouda. Het zal gaan om ruim 200 appartementen.

Koopovereenkomst tekenen

In februari 2021 presenteerden we de plannen aan bewoners en ondernemers uit de buurt. Dit deden we samen met de ontwikkelaar van het westelijke deel van de locatie: M3 Architecten. Als onze plannen goed worden beoordeeld, verwachten we op korte termijn de koopovereenkomst met de gemeente Gouda te kunnen tekenen. In 2021 zullen we dan een aanvraag doen om de bestemming te wijzigen en de vergunning aan te vragen. Start bouw is dan in 2022.

Spoorzone Gouda
De locatie aan de Spoorzone waar 1828 plannen voor maakt.

Goudse spoorzone

De locatie ‘A1 Oost’ is onderdeel van de Goudse spoorzone, die volop in ontwikkeling is. De spoorzone is twee kilometer lang en is de verbindende schakel tussen het stationsgebied en het historisch stadscentrum van Gouda.

Over 1828

Jongeren die interesse hebben in een woning in een 1828-vestiging kunnen zich inschrijven op 1828.nu.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer