Spoorzone A1 Oost, Gouda:

woonkansen voor jongeren

Aan de Spoorzone in Gouda is de bouw gestart van een woongebouw volgens het 1828 concept: 247 huurappartementen met gedeelde voorzieningen specifiek gericht op jongeren tussen de 18 en 28 jaar. Het gaat om de locatie ‘A1 Oost’ in de gemeente Gouda, gelegen langs het spoor aan de Spoorzone.

Uniek woonconcept

1828 is een uniek woonconcept gericht op jongeren tussen de 18 en 28 jaar. Het bestaat uit huurappartementen van 25 tot 50 m2 met gedeelde voorzieningen. Zoals een multimedia lounge, wasbar, sportvoorziening, gezamenlijk terras en elektrische deelauto’s.

Bekijk het filmpje waarin ontwikkelaar, stedenbouwkundige en jongeren vertellen over de plannen voor 1828 Gouda:

Urgentie jongerenwoningen

De gemeente Gouda (h)erkent de noodzaak om meer woningen voor jongeren te bouwen. Daarom hebben we de kans gekregen om een plan uit te werken dat uitvoerbaar en financieel haalbaar is. Hiertoe tekenden we op 13 november 2020 een intentieovereenkomst met de gemeente Gouda.

Status

De bouw is gestart! Samen met Hugo de Jonge en jongeren uit het Goudse woonpanel sloegen we op 3 juni 2024 de eerste paal.

Wonen én werken

In het gebouw komen -naast 247 appartementen- gezamenlijke ruimtes, gedeelde voorzieningen en compacte flexibel te huren werkplekken en kantoorruimtes. Jongeren uit Gouda en met cruciale beroepen krijgen voorrang op een woning. 1828 zet zich niet alleen in voor betaalbare, duurzame en kwalitatief hoogwaardige huisvesting voor jongeren. Het concept richt zich ook op het stimuleren en faciliteren van onderlinge connecties en ontwikkeling van de jongeren.

Goudse spoorzone

De locatie ‘A1 Oost’ is onderdeel van de Goudse spoorzone, die volop in ontwikkeling is. De spoorzone is twee kilometer lang en is de verbindende schakel tussen het stationsgebied en het historisch stadscentrum van Gouda.

Over 1828

Jongeren die interesse hebben in een woning in een 1828-vestiging kunnen zich inschrijven op www.gouda.1828.nu. Voor meer informatie over de initiatiefnemers, kijk op www.1828groep.nu.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer