Vlietweg 2, Santpoort Noord

Jongerenhuisvesting in Santpoort-Noord

Aan de Vlietweg in Santpoort-Noord heeft 1828 B.V. een kavel van 7.000 m2 van KPN gekocht. Voor de woningen aan de Vlietweg hebben zich al ruim 1.800 jongeren uit voornamelijk gemeente Velsen ingeschreven. Inmiddels heeft het college besloten positief te staan tegenover het project. Het plan is om hier 194 woningen voor jongeren te realiseren. 

De locatie is ideaal voor jongeren, dichtbij het OV en gelegen vlakbij voorzieningen. Er is een woonpanel met betrokken jongeren in het leven geroepen. Deze jongeren zullen meedenken over de faciliteiten, de voorzieningen en het beheer van de 1828 vestiging.

Lage huurprijs door uniek woonconcept 1828
1828 is een uniek woonconcept gericht op jongeren tussen de 18 en 28 jaar. De woongebouwen van 1828 bestaan uit huurappartementen van 25 tot 50 m2 met gedeelde voorzieningen. Zoals bijvoorbeeld een multimedia lounge, wasbar, sportvoorziening, gezamenlijk terras en elektrische deelauto’s. Deze locatie in Santpoort-Noord is, naast Leidschendam, Gouda, Haarlem en Overveen, een plek waar invulling wordt gegeven aan het concept 1828. De woningen zijn gericht op starters en bevinden zich in de sociale huur en het middensegment. Daar staat tegenover dat de jongeren hier maximaal vijf jaar kunnen wonen om zo weer plaats te maken voor nieuwe bewoners.

De planning
Wij zijn het stedenbouwkundig ontwerp aan het uitwerken. Dit gebeurt binnen de randvoorwaarden en uitgangspunten die door de gemeente zijn vastgesteld. Daarnaast loopt er een participatietraject met de buurt. Aandachtspunten en oplossingen die door door de buurt worden meegegeven worden zorgvuldig afgewogen en waar mogelijk in het ontwerp opgenomen. Vervolgens zal het stedenbouwkundigplan worden voorgelegd aan de gemeenteraad. Een bestemmingsplanprocedure en omgevingsvergunning zijn de laatste stappen voordat er gebouwd kan worden. 

De locatie
De locatie bevindt zich op Vlietweg 2, Santpoort Noord.

In de media
Dit artikel werd op 24 december gepubliceerd door de IJmuider Courant en het Noord-Hollandsch dagblad en is hier te lezen.

Over 1828
Jongeren die interesse hebben in een woning in een 1828-vestiging kunnen zich inschrijven op 1828.nu. Meer informatie over het project en het participatieproces is te vinden op: www.vlietweg2santpoortnoord.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer