Vlietweg 2, Santpoort-Noord:

Jongerenhuisvesting in Santpoort-Noord

Aan de Vlietweg in Santpoort-Noord heeft 1828 Groep een kavel van 7.000 m2 van KPN gekocht. Het plan is om hier circa 200 woningen voor jongeren te realiseren volgens het 1828-concept. Hiervoor hebben zich al ruim 2.500 jongeren ingeschreven, grotendeels afkomstig uit de gemeente Velsen. Het stedenbouwkundig plan is inmiddels onherroepelijk. 

De locatie is ideaal voor jongeren, dichtbij het OV en vlakbij voorzieningen. Er is een woonpanel met betrokken jongeren in het leven geroepen. Deze jongeren denken mee over de faciliteiten, de voorzieningen en het beheer van de 1828-vestiging.

Lage huurprijs door uniek woonconcept 1828
1828 is een uniek woonconcept gericht op jongeren tussen de 18 en 28 jaar. De woongebouwen van 1828 bestaan uit huurappartementen van 25 tot 50 m2 met gedeelde voorzieningen. Zoals bijvoorbeeld een multimedia lounge, wasbar, sportvoorziening, gezamenlijk terras en elektrische deelauto’s. Deze locatie in Santpoort-Noord is, naast Leidschendam, Gouda, en Haarlem, een plek waar invulling wordt gegeven aan het concept 1828. De woningen zijn gericht op starters en bevinden zich grotendeels in het sociale huursegment.

Voorrang voor jongeren met een cruciaal beroep
Een aantal appartementen in de 1828-vestigingen in Santpoort-Noord en in Haarlem zijn bestemd voor jonge medewerkers van het Spaarne Gasthuis en de Hartekamp Groep. Dit zijn deze organisaties met 1828 Groep overeengekomen. De medewerkers krijgen – net als de andere huurders – een zogenaamd ‘jongerencontract’. Dat betekent dat ze er vijf jaar mogen wonen. De woningen die daarna vrijkomen, zijn opnieuw bestemd voor jonge werknemers van de organisaties.

De planning
Het stedenbouwkundig plan is door de gemeenteraad vastgesteld op 27 oktober 2022. Het participatietraject is afgerond. Het bestemmingsplan is onherroepelijk. De omgevingsvergunning is de laatste te nemen stap voordat er gebouwd kan gaan worden.

De locatie
De locatie bevindt zich op Vlietweg 2, Santpoort-Noord.

Over 1828
Jongeren die interesse hebben in een woning in een 1828-vestiging kunnen zich inschrijven op www.santpoort.1828.nu.
Meer informatie over het project en het participatieproces is te vinden op: www.vlietweg2santpoortnoord.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer