04/12/2020

Ontwikkeling 1828-vestiging in Goudse Spoorzone

We onderzoeken de mogelijkheid voor een vestiging van het jongerenhuisvestingsconcept 1828: huurappartementen met gedeelde voorzieningen gericht op jongeren tussen de 18 en 28 jaar. Het gaat om de locatie ‘A1 Oost’ in de gemeente Gouda. De ontwikkeling is onderdeel van de Goudse Spoorzone.

Co-living

Ernest van der Meijde: “We realiseren hier een prachtig gebouw met zo’n 200 woningen voor jongeren tussen de 18 en 28 jaar volgens het 1828-concept. Het wonen zelf wordt al even bijzonder als het gebouw: door co-living wordt het contact tussen de jongeren gestimuleerd. Co-living houdt in dat de woningen zelf relatief klein zijn, maar dat er in het gebouw meerdere gezamenlijke ruimtes zijn. Zo ontstaat er een echt community-gevoel.”

Doorstroming

“Om de doorstroming te stimuleren worden alleen huurcontracten afgegeven van maximaal vijf jaar. Op dit moment zijn wij bezig met de voorlopige schetsontwerpen. Hierin worden ook verschillende voorzieningen meegenomen.”

Klankbordgroep

“Bij de invulling betrekken we de jongeren via een klankbordgroep. Die bestaat uit zo’n tien jongeren die allemaal graag in het nieuwe gebouw willen wonen. We praten met hen over voorzieningen die zij belangrijk vinden, zoals algemene ruimtes met een huiskamergevoel, een wasruimte, een studieruimte, een sportschool of bijvoorbeeld een semiprofessionele keuken waar je voor een groep vrienden of medebewoners kunt koken. Naast de toekomstige bewoners is het natuurlijk ook belangrijk dat omwonenden worden betrokken bij de plannen. Hiervoor wordt een participatietraject door ons opgezet in nauwe samenwerking met de gemeente Gouda.”

Goudse Spoorzone

In onderstaande video vertellen programmamanager Gert van Dijken en wethouder Tetteroo wat er de komende tijd staat te gebeuren in de Spoorzone, want onze ontwikkeling is niet de enige.

Wibaut werkt aan de ontwikkeling van woongebouwen volgens het 1828 concept.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer