Harmenjansweg, Haarlem:

woongebouw met 45 appartementen
De Scheepmaker in de nieuwe wijk Het Scheepmakerskwartier

In het gebouw De Scheepmaker realiseerden we 38 appartementen, 10 kadewoningen en 7 penthouses. Alle woningen zijn verkocht en opgeleverd. In 2023 is De Scheepmaker bekroond met de Lieven de Key Penning.

Autogarage

We tekenden in 2016 met de gemeente Haarlem een overeenkomst om samen te werken voor de realisatie van De Scheepmaker. Samen met AIVM kochten we aan de Harmenjansweg in Haarlem een aantal percelen, waaronder een autogarage.

Na een participatietraject met de Wijkraad Scheepmakersdijk en omwonenden is overeenstemming bereikt over het ontwerp van VanOmmeren-architecten voor De Scheepmaker.

Verschillende fases

Het project maakt onderdeel uit van de bouw van de nieuwe wijk het Scheepmakerskwartier, die in verschillende fases en door verschillende partijen wordt ontwikkeld. Wij namen fase 2b voor onze rekening.

‘Een plek waar veel gebeurt.’

De Scheepmaker vormt het slotstuk van de nieuwe wijk ‘Het Scheepmakerskwartier’. Deze wijk op historische grond ligt pal tegen het centrum en ook nog eens aan het Spaarne. De buurt kent veel leuke, eigen plekjes. Je vindt de historische binnenstad van Haarlem aan de overkant. De bereikbaarheid van De Scheepmaker is optimaal met uitvalswegen nabij en het prachtige station Haarlem op 10 minuten loopafstand. Elke zijde van De Scheepmaker heeft zijn eigen uitzicht met bijzondere kwaliteit.

Het Scheepmakerskwartier

Kenmerkend voor dit stuk Haarlem is de stellingmolen De Adriaan, de rivier het Spaarne waar de nieuwe wijk aan ligt, en de ambachtelijke geschiedenis. Maar ook de verbindingen en bereikbaarheid zijn een opvallende kwaliteit. Juist door al deze aspecten is Het Scheepmakerskwartier een plek waar veel gebeurt.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer