02/09/2022

Jonge medewerkers Spaarne Gasthuis krijgen voorrang bij 1828

Wij zijn met Stichting Spaarne Gasthuis overeengekomen dat haar jonge medewerkers voorrang krijgen op een huurwoning in de 1828-vestigingen in Haarlem en Santpoort-Noord. Het gaat om respectievelijk 15 en 20 appartementen bestemd voor medewerkers tussen 18 en 28 jaar.

Voorrang voor jongeren met een cruciaal beroep

De samenwerkingsovereenkomst is gesloten vooruitlopend op de daadwerkelijke realisatie van 1828 Haarlem (Spaarndamseweg) en 1828 Santpoort-Noord (Vlietweg). Voor deze 1828-vestingen sluit 1828 Groep een anterieure overeenkomst met gemeente Velsen en gemeente Haarlem. Onderdeel daarvan is het verder uitwerken van de mogelijkheid om een gedeelte van de woningen bij voorrang te verhuren aan jongeren met een cruciaal beroep, zoals jongeren die werkzaam zijn in de zorgsector.

“We zijn blij dat we nu ook de jonge werknemers van het Spaarne Gasthuis een betaalbare huurwoning kunnen bieden, dichtbij hun werk,” vertelt initiatiefnemer van 1828, Ernest van der Meijde. “Voor jongeren is het echt ongelofelijk moeilijk om op de huidige woningmarkt een betaalbare woning te vinden. Met 1828 bieden we die zo gewenste eigen plek, juist voor jongeren die klaar zijn voor een volgende stap in hun leven.”

Jongerencontract

De medewerkers van het Spaarne Gasthuis krijgen -net als de andere huurders van 1828- een zogenaamd ‘jongerencontract’. Dat betekent dat ze er 5 jaar kunnen wonen. De woningen die vrijkomen zijn opnieuw bestemd voor een van de jonge medewerkers van het Spaarne Gasthuis.

“We zijn blij dat jonge medewerkers door deze overeenkomst gebruik kunnen maken van het woningaanbod van 1828. Dit zorgt ervoor dat zij ondanks de moeilijke huidige woningmarkt toch zelfstandig én dicht bij hun werk kunnen wonen,” aldus Ivo van Schaik, voorzitter Raad van Bestuur Spaarne Gasthuis.

De appartementen in de 1828-vestigingen in Haarlem en Santpoort-Noord zijn bedoeld voor jongeren tussen 18 en 28 jaar. Zij wonen er zelfstandig in een 1- of 2-kamerappartement met in het gebouw voorzieningen en ruimtes om samen te delen. Zoals een woonkamer, terras, wasmachines en elektrische deelauto’s. De invulling hiervan wordt samen met lokale jongeren uitgewerkt. Zodra de 1828-vestigingen in Haarlem en Santpoort-Noord gerealiseerd zijn, worden de woningen via Woonservice toegewezen. Jongeren die op de hoogte willen blijven, kunnen zich via de website www.1828.nu inschrijven voor de nieuwsbrief.

Ernest van der Meijde sluit niet uit dat er meer samenwerkingen zullen volgen. “Ik zou het geweldig vinden als we bijvoorbeeld ook startende leerkrachten of politieagenten een plek kunnen bieden in onze 1828-vestigingen.”

1828 en Spaarne Gasthuis tekenen overeenkomst

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer