16/12/2022

Wereldburgers kiezen voor de weilanden

Onvoorspelbaar is het leven soms. Na 15 jaar in het buitenland te hebben gewoond en gewerkt, besloten Remco en Cathalijne weer terug te keren naar Nederland. Nog even en hun twee jongens moesten naar de middelbare school en dat leek het aangewezen moment om in Amsterdam, als het even kon, in het centrum een leuk huis te gaan zoeken. En nu, een paar weken voor de verhuizing, staat Remco te stralen in hun nieuwe woning in Haarlem Buiten.

Dat komt zo: een vriendin van Cathalijne die in Heemstede woont, voer op een zondag in de zomer van 2020 met haar bootje over het Spaarne en zag het te koop bord staan. Ze maakte een foto en stuurde hem door. Remco nu :”Het is toch geweldig om zo landelijk te wonen en midden in de Randstad te zitten.”

Wat mooi
Hij noemt zichzelf projectmanager van het huis, een taak die hij bepaald niet licht opvat. Zijn internationale baan bij Unilever (laatste standplaats : Dubai) zegde hij op, zodat hij zich volledig kon richten op de verbouwing. “Volgend jaar, als we helemaal gesetteld zijn, ga ik wel weer rondkijken.” Wat dacht hij toen hij voor het eerst het huis zag? “Wat mooi, dacht ik, en Cathalijne ook, met al dat hout in de gevel en de weilanden daarachter. Als ik hier in de keuken sta, zie ik de schapen lopen. Dat is toch gaaf.”

“We gaan er met elkaar een mooie en leefbare wijk van maken.”

Leefbare wijk
Haarlem Buiten bestaat uit 32 woningen die allemaal zijn verkocht. Remco en Cathalijne kochten een vrijstaand huis. Zij richtten zelf de keuken en de badkamer in. “Dat was inderdaad onze keuze. Wat ons ook aansprak, was dat er alleen lokale leveranciers bij het project betrokken zijn.” De eerste woningen zijn al bewoond en het eerste bewonersoverleg is al achter de rug. “Ze waren er alle 32.” Positief was de stemming. Geen wonder, denkt Remco: “We gaan er met elkaar een mooie en leefbare wijk van maken.”
Gaan ze het buitenland missen? “Ik denk het niet.”

Meer informatie over Haarlem Buiten.

Remco voor zijn nieuwe huis in Haarlem Buiten

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer