Zuid Schalkwijkerweg, Haarlem:

mooi wonen aan het water

Landelijk wonen aan het water en toch vlakbij de Haarlemse binnenstad. Dat is Haarlem Buiten. Op het voormalige terrein van Tjaden realiseerden we een buurtschapje met kleinere en grotere gebouwen. Het plan bestaat uit 11 gebouwen van verschillende omvang met in totaal 32 woningen. Alle woningen zijn verkocht en opgeleverd.

Unieke locatie

Het is een unieke plek aan het eind van de Zuid Schalkwijkerweg, aan de kop van het Spaarne. Van oudsher was het een bedrijfsterrein met werkplaatsen, loodsen en kantoren. De prachtige ligging tussen water en groen zal een vakantiegevoel geven. Via een idyllische route ben je zo in hartje Haarlem. Kortom, een unieke locatie!

Plan

Het uitgangspunt van de te bouwen woningen is dat ze passen in het omringende weidelandschap. De woningen staan gedraaid ten opzichte van elkaar, zodat er doorkijkjes zijn ontstaan in de richting van de polder en het water. Aan het water zijn plekken gemaakt die voor iedereen toegankelijk zijn. Wij kochten de grond (ca. 15.880 m2) samen met AIVM van de familie Tjaden.

Meer informatie is te vinden op de website www.haarlembuiten.nl.

“Het is een enorm vervallen gebied, waar we een unieke plek om te wonen van hebben gemaakt.”

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer