08/06/2023

Feest bij oplevering 32 woningen Haarlem Buiten

Op woensdag 7 juni was het feest op de voormalige Tjaden locatie in Haarlem. Onder toeziend oog van kopers en relaties hees wethouder Floor Roduner, samen met een aantal van de jongste bewoners, de vlag. Hiermee zijn de 32 woningen van het project Haarlem Buiten officieel opgeleverd.

Aan het eind van de Zuid Schalkwijkerweg realiseerde Wibaut een buurtschapje met in totaal 32 woningen: vrijstaande woningen, twee-onder-één-kap woningen en rijwoningen. Alle woningen zijn verkocht en inmiddels bewoond. “Het is geweldig om zo landelijk te wonen en midden in de Randstad te zitten,” zegt Remco, een van de gelukkige nieuwe bewoners. “Als ik hier in de keuken sta, zie ik de schapen lopen. Dat is toch gaaf,” voegt zijn vrouw Cathalijne toe.

Ernest van de Meijde, directeur van Wibaut Projectontwikkeling, is trots op deze unieke ontwikkeling. “Volgens mij hebben we van de voormalige Tjaden locatie echt iets heel moois gemaakt. Alle bewoners zijn heel blij met hun woning, dat is fijn om te zien.”

Wonen aan water of polder
Haarlem Buiten is prachtig gelegen aan het eind van de Zuid Schalkwijkerweg, op de hoek van het Spaarne en de Ringvaart. In de architectuur is door FARO aansluiting gezocht bij de landelijke omgeving en het bijzondere, industriële verleden van de plek.

Meer informatie over het project.

 

Floor Roduner hijst vlag van Haarlem Buiten

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer