18/04/2023

‘Eerste’ steen gelegd nieuwbouw Fonteinkerk

๐ท๐‘’๐‘ง๐‘’ ๐‘ ๐‘ก๐‘’๐‘’๐‘› ๐‘–๐‘  ๐‘”๐‘’๐‘™๐‘’๐‘”๐‘‘ ๐‘œ๐‘ ๐‘‘๐‘’ ๐‘‘๐‘’๐‘Ÿ๐‘ก๐‘–๐‘’๐‘›๐‘‘๐‘’ ๐ด๐‘๐‘Ÿ๐‘–๐‘™ ๐‘ฃ๐‘Ž๐‘› ๐˜ฉ๐‘’๐‘ก ๐‘—๐‘Ž๐‘Ž๐‘Ÿ ๐‘œ๐‘›๐‘ง๐‘’๐‘  ๐˜ฉ๐‘’๐‘Ÿ๐‘’๐‘› ๐‘›๐‘’๐‘”๐‘’๐‘›๐‘ก๐‘–๐‘’๐‘›๐˜ฉ๐‘œ๐‘›๐‘‘๐‘’๐‘Ÿ๐‘‘ ๐‘ง๐‘’๐‘ฃ๐‘’๐‘› ๐‘’๐‘› ๐‘ฃ๐‘–๐‘—๐‘“๐‘ก๐‘–๐‘”. Zo stond geschreven op de oorkonde die we in een loden koker vonden tijdens werkzaamheden aan de Fonteinkerk in Voorburg.

In 1957 was het de echtgenote van de wijkpredikant die de eerste steen legde. Nu -66 jaar later- hebben wij dit symbolisch herhaald, in het bijzijn van een aantal toekomstige bewoners van de nieuwe appartementen die รญn en รณp de kerk worden gebouwd. Onder toeziend oog van wethouder Bianca Bremer en aannemer Bouwgroep Horsman & co zijn de loden koker en de originele naamsteen teruggeplaatst.

Mooi dat we deze traditie hebben kunnen voortzetten! We hopen dat de inhoud van de koker ook een volgende generatie inspireert en fascineert.

Meer info over het project De Fonteinkerk.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer