17/10/2023

De Scheepmaker genomineerd voor Lieven de Key Penning

De Scheepmaker is door de vakjury genomineerd voor de Lieven de Key Penning 2023. De penning wordt jaarlijks door de gemeente Haarlem uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van monumentenzorg, architectuur of stedenbouw.

Architect Joeri van Ommeren: “Als beginnend bureau was dit een grote eer en verantwoordelijkheid waar we met plezier aan hebben gewerkt. We zien deze nominatie als een grote pluim voor opdrachtgevers Wibaut Projectontwikkeling en AIVM Beheer BV die met een destijds 27-jarige architect in zee wilden gaan om dit veelzijdige plan te maken.”

Vind je dat De Scheepmaker de publieksprijs verdient? Stem dan hier.
De prijsuitreiking met de bekendmaking van zowel de jury- als de publieksprijs vindt plaats op dinsdag 21 november.

Over De Scheepmaker

We tekenden in 2016 met de gemeente Haarlem een overeenkomst om samen te werken voor de realisatie van De Scheepmaker. Samen met AIVM kochten we aan de Harmenjansweg in Haarlem een aantal percelen, waaronder een autogarage. Na een participatietraject met de Wijkraad Scheepmakersdijk en omwonenden is overeenstemming bereikt over het ontwerp van VanOmmeren-architecten voor De Scheepmaker; een woongebouw met 38 appartementen, 10 kadewoningen en 7 penthouses. Meer weten over De Scheepmaker? Lees het hier.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer