“In geouwehoer kun je niet wonen.”

Wij zijn voorvechters van woongeluk.

Bij Wibaut geloven we dat voor een goed leven woongeluk een voorwaarde is. Iedereen zou een fijn (t)huis moeten kunnen hebben dat past bij zijn levensstandaard. Want prettig wonen maakt mensen gelukkiger. En mensen die gelukkig zijn maken de wereld mooier.

Momenteel zijn er in Nederland 437.000 woningen tekort. Het tekort aan woningen groeit al jaren en dat lijkt niet te veranderen; politiek en bestuur zien wel urgentie, maar komen niet tot effectief beleid. Het resultaat hiervan is dat grote groepen mensen geen geschikte woning hebben. En dat terwijl een passende plek om te wonen een primaire levensbehoefte is.

Woningnood is niet nieuw. Na de Tweede Wereldoorlog was er een groot tekort aan woningen doordat tijdens de oorlog de bouw stil had gelegen en er veel woningen waren vernietigd of beschadigd. De wederopbouw tussen 1945-1960 volstond helaas niet en in 1962 was woningnood volksvijand nummer 1. De woningnood in combinatie met woningspeculatie leidde in 1980 onder andere tot het kroningsoproer in Amsterdam: “Geen woning, geen kroning!”. Er moet iets structureels gebeuren! De enige oplossing voor het tekort is woningen creëren.

Als projectontwikkelaar zien we het daarom als onze opdracht om veel kwalitatieve, passende woonconcepten te ontwikkelen en te realiseren. En dat op een duurzame manier: kwalitatief, milieubewust en respectvol ingepast in de omgeving. Met veel aandacht en wilskracht geven we woningzoekenden een stem, zoeken we locaties, overtuigen we overheden en realiseren we geschikte woningen.

Met het woongeluk dat we creëren, hopen we bij te dragen aan het leven van vele mensen en een mooier en nog prettiger Nederland.

Wij zijn Wibaut. Wij realiseren woongeluk.

Ons team

Wij zijn een middelgrote Nederlandse projectontwikkelaar die maatschappelijke impact nastreeft. Dat doen we met een team van enthousiaste professionals en een aantal sterke partners.

HR-manager
“Het is voor mij van groot belang om met mijn bijdrage wezenlijke impact te kunnen leveren voor de individuele medewerker en voor de organisatie als geheel.”
Acquisiteur
“Bijdragen aan de oplossing voor de woningnood is een enorme drive voor mij.”
Projectmanager
“Integriteit is de basis van alles wat mij betreft. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt.”
Projectmanager
“We werken met een professioneel team en hebben korte lijnen. Dat past bij mij.”
Acquisiteur
“Ik vind het mooi als mijn inzet ervoor zorgt dat meer jongeren een woning krijgen.”

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer