05/03/2021

Interview met Ernest van der Meijde

Carrière in het kort

Ernest (1974) begon zijn loopbaan in de evenementenbranche. Een interessante en dynamische omgeving, waarin hij veel leerde over het bedrijfsleven. Hier bleek al snel zijn drive om zichzelf te blijven ontwikkelen: begonnen als sales-assistent ging hij via een traineeship naar het zelfstandig verzorgen van producties. Eerst bij Endemol, later als verantwoordelijke voor een business unit binnen Maison van den Boer. In deze periode kocht hij zijn eerste pand: een historisch pareltje in hartje Haarlem. Hier maakte hij de eerste drie woningen: karakteristiek, in lijn met de stijl van het pand maar met eigentijds comfort. Dit project markeerde de uiteindelijke start van zijn loopbaan in de vastgoedontwikkeling. Sinds 2015 met Wibaut Projectontwikkeling. Een van de woonconcepten die binnen het Wibaut-team zijn bedacht is 1828. Dit concept is uitgegroeid tot een zelfstandige onderneming, waarvan Ernest medeaandeelhouder is. Naast deze activiteiten is hij actief als belegger in woningen en is hij mede-eigenaar van een multi-tenant kantoorgebouw.

Mijlpalen en successen

Zelf kijkt Ernest het meest voldaan terug op projecten waarbij omwonenden eerst tegen de ontwikkelplannen waren, maar die uiteindelijk als grootste medestander zelf in het nieuwe gebouw gingen wonen. Uitdagingen ten aanzien van draagvlak zijn voor Ernest zelden te groot. ‘Ik duik erin om in constructieve samenspraak te komen tot een mooi resultaat voor iedereen.’

“Ik wil bouwen voor groepen waarvoor op dit moment geen passende woningen beschikbaar zijn”

 

Persoonlijke missie

Ernest’s persoonlijke missie is om te bouwen voor de grote groepen mensen zonder geschikte woning. Daarnaast wil hij nieuwe concepten bedenken die een oplossing bieden voor maatschappelijke uitdagingen. Daarbij staat kwaliteit altijd voorop. Dat hoeft niet altijd luxe te zijn, het gaat vooral om een solide, toekomstbestendige basis waar bewoners fijn kunnen wonen, leven en werken. Ernest is vooral een initiator, een starter. Hij realiseert projecten bij voorkeur in een synergetische samenwerking met professionals met aanvullende expertise. Langdurige samenwerkingsverbanden kenmerken zijn werkwijze. Net als focus en doorzettingsvermogen. Niet voor niets loopt hij in zijn vrije tijd ook graag marathons. Vrienden en collega’s omschrijven hem als gedreven, enthousiast, initiatiefrijk en vasthoudend.

 

De scheepskamer
De Scheepmaken, 2019

“Hoe meer mensen we aan een werkelijk goede woning kunnen helpen, hoe meer voldoening ons dat geeft.”
Wibaut

Vanuit ons verleden als kleine, high-end ontwikkelaar hebben we opgeschaald naar meer en grotere projecten voor de mensen die dat echt nodig hebben. Voor die groepen komen we op en ontwikkelen we integrale woonconcepten: woningen aangevuld met diensten en deelvormen die zorgen voor zowel comfort als verbinding tussen de mensen. En dat op een duurzame manier: kwalitatief, milieubewust en respectvol ingepast in de omgeving. Met veel aandacht en wilskracht geven we woningzoekenden een stem, zoeken we locaties, overtuigen we overheden en realiseren we geschikte woningen.

 

1828 Gouda

1828 – betaalbare jongerenhuisvesting

1828 is een compleet concept, speciaal ontwikkeld voor en gericht op jongeren. Het 1828-concept biedt betaalbare, kwalitatieve huurwoningen voor jongeren van 18 tot 28 jaar. Het gaat om huurappartementen met oppervlakten van 25m2 voor singles en 50m2 voor stellen, met collectieve voorzieningen zoals een multimedia-lounge, een laundry bar, sociale voorzieningen voor sport en spel, werkruimtes en deelmobiliteit. Het concept speelt niet alleen in op de groeiende behoefte aan betaalbare jongerenwoningen, maar ook op sociaalmaatschappelijke trends als sociale verbinding, delen en duurzaamheid.

De community speelt een cruciale rol in het concept: deze wordt gebouwd en onderhouden door speciaal daarvoor aangestelde gangmakers, die zelf ook bewoner zijn. Er is een onboarding-programma, dat zorgt voor een goede landing van elke nieuwe bewoner. Het beheer is een hybride vorm van zelfbeheer door de community en professioneel beheer dat online en fysiek wordt gedaan. Via speciale woonpanels met jongeren krijgen zij de ruimte om delen van het concept zelf in te vullen. Op dit moment zijn er plannen in ontwikkeling voor Haarlem, Alkmaar, Leidschendam, Bloemendaal en Gouda.

“In constructieve samenspraak kom je tot een mooi resultaat voor iedereen.”

1828.nu
1828groep.nu

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer