21/10/2021

‘De woningnood staat centraal in het 1828-concept’

Harmen werkt sinds de zomer bij Wibaut, lees in dit interview meer over waarom hij bij Wibaut kwam werken en wat zijn werk inhoudt.

Wat houdt jouw werk bij Wibaut in?
“Als projectontwikkelaar ben je van begin tot eind bij een project betrokken. Ik doe dit onder andere voor de 1828-projecten. Het begint met een initiatief en een geschikte plek voor een plan. De acquisiteurs (Huib en Sam) brengen mogelijke ontwikkelgebieden in kaart en stemmen dat met Ernest en mij af. Wanneer die locaties in beeld zijn moet er een concreet plan komen en je moet met de eigenaar overleggen om de grond te kopen. Dit plan stel je op in afstemming met de gemeente en ook met de buurt en de omgeving. Samen met de stedenbouwkundige en architect werken we aan verschillende ontwerprondes en worden de ruimtelijke procedures doorlopen. Daarna kan de bouw starten.”

“Ik heb eerst voor drie verschillende gemeenten (Groningen, Leeuwarden en Amsterdam) gewerkt. Ik was erg benieuwd naar de andere kant van projectontwikkeling en ben toen voor een grote commerciële partij gaan werken. Met die ervaring achter de rug wilde ik graag naar een kleiner bedrijf met een maatschappelijke insteek. Wibaut richt zich op de grote groepen mensen die nu niet aan woningen kunnen komen. Ik zoek graag naar oplossingen voor dit relevante probleem.”

Met welke projecten ben je nu bezig?
“Toevallig ben ik met twee projecten bezig die allebei dezelfde straatnaam, -namelijk Vlietweg- dragen. De ene in Santpoort en de ander in Leidschendam. Beiden zijn bedrijfslocaties die we willen ombouwen tot woningen voor jongeren. Ik hoop verder naast het 1828-concept ook andere nieuwe woonconcepten te kunnen uitrollen. Je kan tijdens zo’n project nog tegen van alles aanlopen waardoor het altijd spannend is of het allemaal gaat lukken. Zo willen we met 1828 graag woningen bouwen voor jongeren, omdat de woningnood onder jongeren hoog is. Het is daarbij heel belangrijk om vanaf het begin goed met de betrokken zoals de gemeente en de omgeving te communiceren.”

Wat doe je naast je werk?
“Ik ben best wel sportief. Basketbal is mijn favoriete sport. Dat deed ik voorheen op vrij hoog niveau. Daarnaast fiets en hardloop ik ook. Samen met mijn vriendin reizen wij graag. Ik vind het heel leuk culturen te leren kennen en met haar bijvoorbeeld naar Mexico, -waar zij vandaan komt-, te gaan.”

“Goede communicatie met gemeenten en andere betrokkenen zijn doorslaggevend voor het realiseren van onze projecten.”

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer