Westelijke Randweg, Overveen:

nieuwbouw voor woonstarters

Ook in de regio Zuid-Kennemerland willen we een oplossing bieden aan woonstarters (18-28 jaar). Aan de Westelijke Randweg 1 in Overveen werken we aan plannen voor de bouw van circa 109 appartementen voor jongeren en starters van 18 tot 28 jaar.

Woonkansen voor jongeren

Het 1828-concept houdt in dat we betaalbare huurwoningen bouwen voor jongeren en starters van 18 en 28 jaar. Het zijn zelfstandige appartementen met in het woongebouw veel ruimte voor collectieve voorzieningen.

Locatie

Wibaut kocht het perceel (4.572 m2) aan de Westelijke Randweg 1 in Overveen van de Provincie Noord-Holland. Er staat nu een voormalige opslagplaats van verkeersborden. Het perceel ligt tussen een volkstuinencomplex en een transformatorstation van Alliander. Stedelijke voorzieningen, zoals supermarkten, scholen en gelegenheden om uit te gaan, zijn dichtbij. Net als de treinstations van Overveen, Bloemendaal en Haarlem.

Planning

In de periode april tot december 2019 hebben we met omwonenden en andere belanghebbenden een uitgebreid participatietraject doorlopen. In het najaar van 2020 is ons plan behandeld door het college van burgemeester en wethouders en de raadscommissie grondgebied. Vervolgens is het aan de gemeenteraad om te besluiten of we op deze plek ons plan mogen realiseren.

Over 1828

Meer informatie over 1828 vind je op www.1828groep.nu. Jongeren die interesse hebben in een woning in een 1828-vestiging kunnen zich inschrijven op www.1828.nu.

Status
In ontwikkeling
Partners
Projectmanager

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer