Rijksstraatweg, Duivendrecht:

wonen voor middeninkomens

Aan de Rijksstraatweg 125 in Duivendrecht is al jaren het bedrijf Audio Electronics van de familie Mattijsen gevestigd. Zij hebben verhuisplannen en kwamen in 2020 met ons overeen dat wij de locatie gaan ontwikkelen om hier woningbouw te realiseren.

Het plan

We zien op dit moment een appartementengebouw voor ons met huur- of koopwoningen in de middensector, gericht op kleinere huishoudens, jongeren en/of ouderen. Het plan voor de locatie komt mede tot stand door input vanuit het participatietraject.

Participatie

We zijn eind 2020 gestart met het participatietraject, waarbij we omwonenden en belanghebbenden zo goed mogelijk proberen te informeren en betrekken bij de ontwikkeling. Onderdeel hiervan is een architectenselectie. We vroegen drie architecten om hun visie op de plek en op de opgave te geven.

Planning

Het participatietraject liep tot eind 2021, maar ook gedurende de verdere ontwikkeling van het project zullen de omwonenden en belanghebbenden intensief worden betrokken bij de totstandkoming van de plannen. Vanaf het voorjaar van 2022 zal het ontwerp worden vormgegeven. De bouw start medio 2023.

Intentieovereenkomst

De intentieovereenkomst met de gemeente is ondertekend. Regelmatig hebben wij overleg met de expertgroep over de plannen.

Duivendrecht

Duivendrecht valt onder de gemeente Ouder-Amstel. Het is een karakteristiek dorp met circa 5.000 inwoners, gelegen tussen Amsterdam-Oost, Amsterdam-Zuidoost en Diemen. De Rijksstraatweg, vroeger Duivendrechtselaan, ontstond in de 13e eeuw tijdens de veenontginning. Van 1640 tot 1950 was het de belangrijkste doorgaande weg van Amsterdam naar Utrecht.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer